Adaptive Techniques Specialty

Ben jij een PADI Professional en wil je meer bewust worden van individuele overwegingen bij het werken met mensen met fysieke of mentale problemen?

PADI professionals hebben een lange en succesvolle geschiedenis met het werken met duikers met een handicap. PADI heeft altijd en nog steeds een duale benadering waarbij het erom gaat dat iedereen die aan de voorwaarden van een cursus kan voldoen, zich mag inschrijven. Deze Specialty bouwt voort op die basis door de training te verbeteren en ze voor te bereiden op studentgerichte benadering bij het aanpassen van technieken aan de behoeften van duikers.

PADI Divemaster en hoger met een geldig EFR brevet mogen deelnemen aan deze Specialty.

De cursus richt zich op het vergroten van het bewustzijn van verschillende vaardigheden en onderzoekt adaptieve (aangepaste) onderwijstechnieken die kunnen worden toegepast bij het trainen en duiken met duikers met fysieke en mentale problemen.

Met deze cursus zal de professional:

  1. Bewuster worden en rekening gaan houden met individuele overwegingen bij het introduceren van mensen met een handicap om te duiken;
  2. Adaptieve (aangepaste) technieken onderzoeken die kunnen worden toegepast tijdens het begeleiden en trainen van duikers met een handicap tijdens PADI cursussen en –programma’s;
  3. Ervoor zorgen dat studenten goed worden begeleid, op basis van hun capaciteiten, in de richting van PADI certificering, -ervaringsprogramma’s of een speciale duikorganisatie voor gehandicapten (voor beperkte certificeringsprogramma’s)
  4. Extra technieken leren om studenten met een mentale en/ of fysieke uitdaging te motiveren en aan te moedigen.

De cursus bestaat uit kennisontwikkeling, twee workshops voor de ontwikkeling van vaardigheden en twee workshops in het buitenwater. Daarnaast zal een deel van deze cursus tijdens de opleiding van Adaptive Support Diver plaatsvinden.

Prijs: 179 euro